Tuesday, October 2, 2012

We believe..

There's still hope..
:) Hopefully ditetapkan rezeki kami ni :)

Published with Blogger-droid v2.0.8

Friday, July 20, 2012

First

Our 5th time fasting together..
But,
Our 1st time fasting together as husband & wife..

Semoga dapat berpuasa di bln ramadhan yg mulia ni together selamanya :)

Selamat berpuasa semua....

Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, July 9, 2012

PUAN :p

Alhamdulillah..yep,da bertukar status dari cik ke puan..btol sgt pepatah 'benda baik msti akan dipermudahkan' sbb so far ms mjls ritu semua berjln lancar..alhamdulillah..

Ok,da leh jwb ble org tny pe perasaan..da officially his wife ni of coz ler happy kan!tp mmg b4 mjls tu xde rs neves ke pe!jus rs neves ms tau rombongan laki da smpai ms nikah tu n ms ddk nk dinikahkn tu..hikk..

Syukur dpt suami yg fikiran dia ke depan ni n jd my financial advisor sbb alhamdulillah we manage to have our own home n kelengkapan rumah way before we get married with our own money.so lps kawen xde la gne bnyk dwet utk kelengkapan rumah ye dok?xyah da pening kepala utk tu.semoga dimurahkan rezeki sentiasa :)

Thanks kpd yg sudi datang..maaf ye jika ade kekurangan sepanjang majlis k :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, June 22, 2012

Pe Perasaan?

Insya-Allah,genap ag seminggu untuk itu :p

Rmai kawan2 tanya pe perasaan?den asyil la jwb,still xde rs pape,neves ke pe kn..n i said,tggu start cuti nnt br start rs sometin kot sbb skang dok bz kje n pulun siapkan segala report2 b4 start cuti..mayb sbb bz tu la yg bt xrasa pape kot ek..hikk..tp rs nk cpt2 disatukan sbb xnk pk kesibukan preparation tu!bole x gtu?hikk

Isnin ni da start cuti n bnyk gak bnd nk setelkn start cuti tu!hopefully semuanye berjalan lancar :) just a small n simple event :)

Tolong doakan segalanya berjalan lancar k :) aminn...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, April 7, 2012

Finally..

Finally,after almost a year, da officially ours...alhamdulillah...

Last year we've decided nak beli ruma ni..tp bknla ruma landed since ms tu xjmp uma landed yg berkenan n mampu..so ktrg decide bli ruma kecil shj sbgai permulaan as investment..squareft umah ni pn quite besa utk size apartment/pangsapuri..kwsan ni mmg selalu org cari nak sewa.plus sbb die ade 4bilik+2 toilets,cm ag sng nk sewakan kot nnt2 nk sewakn kn.so tk pk pnjg tros bli sbb uma len suma kosong.yg ni je owner lama da fully renovate n ade few brg yg die tgglkan..

Ramai la tanya ktrg brp kne prepare duet..so meh aii bg rough idea...

1) deposit- depends on your loan nk 100% ke 90% ke.but sy x syorkan korg amik 100% tu sbb interest die akn jd tinggi!cm ktrg,ktrg markup hrga uma,amik 90% loan..n 90% tu nearly harga sbnr ruma.topup duet sendiri around 3% je :p

2) study bank mane yg offer interest rate rendah! Ni pn depends kt hrga ruma.ms ktrg aritu,bnk yg ktrg amik ni plg rendah compare to bank2 lain.

3)lawyer-s&p n loan.ade dua yer.jgn salah phm.tp if korg beli ruma br dr developer sndri,sila la bargain sbb sLunye developer akn cover lawyer fees ni.mcm ktrg rumah ats org so lwyer fees for s&p byr sndri..lawyer fees for loan lak msk finance.sila study yer kadar yg sepatutnye..cm ktrg ritu dlm 6% dr hrga ruma utk both lawyer fees.

Tu je yg leh difikirkan bt masa ni.semoga membantu :p
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, February 26, 2012

Pray for the best..

Semoga dipermudahkan rancangan kami..

:)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, January 14, 2012

Biography

Wah..should watch this tau!
Bangga mek tau jd Malaysian!hikk^^








p/s:teringat dulu gang2 assunta p recording show die ni, ai frust x dapat join!n nasib derang baik terserempak kat parking lot ke mne tah, amik gmbr mcm kwn2 je tau..rugi xjoin derg!hee~