Friday, April 15, 2011

Asset


picta: ihsan www.tumblr.com

We have decided and settle down to have our own asset instead of fulfilling our necessity.


Car is NOT an asset..its a necessity..Kereta bukanla satu kepentingan buat masa sekarang sebab baikla bersyukur dgn kereta yang ade..so sambung je la bayar kan..xyah nak menambah hutang :P so upgrading d car is not the best option for now..at least, not for now la kan?


So, we decided to have our own asset..a house..Some of you might think that buying a house bila baru bekerja tidak sampai setahun is too early..For us, it is not!cos harga rumah makin lama makin naik..mane nak cari rumah below rm200k kat kl/selangor ni..of cos u nak somewhere yang berdekatan dgn tempat kerja/town/rumah parents.

Although d hse we're planning to buy bukan la sebesar mane, cukupla..maybe pikir as long term investment la kot since rumah type ni xberapa sesuai untuk family house..tapi, xpe la kan daripada nak tunggu smpai cukup and lepas loan untuk rumah yang lagi selesa..hehe..


Mudah-mudahan urusan ni dipermudahkan and berjalan lancar..hehe..




p/s: So sape pasni nak cari bilik untuk disewa meh cari aku meh..hehe