Monday, February 21, 2011

Working Hours




yesterday ive been told n asked to start working normal hours starting today..but its just for 4weeks je..then rotate ngan org alarm shift group lain plak..but i asked my boss samada boleh ke tak i start selasa..hikhik..n he said yes!so today im working afternoon shift la..

at first dapat news tu macam hati berbelah bahagi la..sbb both ade pros n cons nye..so both can be either good or bad news to me..so i did list out some of the good n the bad news....

BADNEWS:
  • traffic jammmmm!! - as ive already moved to SK so pepagi n ptg harusla kena jammm trok kat simpang masuk/keluar SK tu!
  • wake up earlyyy - ok, subuh tu lain yer kawan2, ni kena tros bersiapp,alahaii~
  • xde gang! - yela, da bese shifft so kwn2 shift sama, masuk normal skejap ni mst lost sket kang..ahaha..ok ni xkukuh sgt since akn jmp org shift len yg mmg knl gak :P
GOODNEWS:
  • ade weekends! - working shift ni normally we dont have our weekends since off days xsemestinye weekend.
  • Dont have to stay up at night! -during night shift!cos normally i tak tidur, just take a nap dalam pukul 5lebey before subuh tu..huu~


memang mula2 macam rasa tak bes la sebab da biasa shift kn..then i told him pasal ni..guess what he said?


"Wow!thats a good news actually.then we hv d same weekends again!i like!"


hearing him saying this terus cam 'aah la!btol gak tu!" ok fine, mmg la sekejap je 4 minggu tu, so buatpe nak kecoh kan?but trust me, u'll feel d same if u're in my place..yela, not having weekends is sooooo blerghhhh kan!eventhough we still can go out if i keje morning or night shift, tp lain kot if xkeje langsung!hee~ktrg pon salu je jmp :P, tp stil lain la sbb kne rush if kje kn..lagipun, bukan sbb nak go out with him je, ngan sesape je la..my frens salu je ajak kua but terpaksa tolak sbb im working weekend tu..


So, i'm gonna take this news as a good news! lagipon 4 minggu je kan :P



p/s:workload akn bertambah la sbb tu kne msk normal skejap..hukk~

Saturday, February 5, 2011

I hate it if....



I think of something too deep..



Haihh~


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.