Friday, December 30, 2011

Newborn Baby-Nephew

Alhamdulillah,my sis selamat melahirkan baby baru..wee..bertambah sorang ag ahli keluarga.aritu my SIL pn beranak gk thn ni..so total da ade 5 anak buah da yaww!best best!bebudak ni la bikin rumah riuh tau!kalau tak ada bebudak ni,sunyi je rumah.yg anak buah 1st n 2nd tu da besa (5 n 3 yrs old),so da bole buat main2,borak2.memang both bercakap macam orang tua ko!haha..tak sabar nak balik ciom-ciom pipi baby ni yg gelebeh tu!hik ;p

Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, November 1, 2011

Small World

Saya pecaya dengan kata-kata 'dunia ni kecik je'..its true..banyak la benda bila pikir balik, 'alahai,keciknye dunia aku ni'..g memana kwn aku a kwn ngan b which also kwn aku.tp a n b bkn aku knlkan antara satu sma lain. Ataupon kes,g memana jumpa ngan org kita kenal or familiar je..haha

Yesterday,i just found out that my ex-housemate sekarang berkawan with my ex schoolmate.of cos derang baru je berkawan since ex-schoolmate tu baru je masuk mmu which means sy dah tak berada kat mmu.small world kan?

And today,another incident yang buat saya gelak n senyum sorang-sorang sbb kelakar plak rasanya..jumpa orang yang familiar ah..pusing2 jumpa gak..hehe..oh oh,jangan nk salah paham ok...

Bumi ni sfera,so pusing kiri ke kanan ke depan le belakang ke,tetap akan jumpa orang sama gak yer..hikk.so pecaya la bila orang cakap kecik je dunia ni :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, October 24, 2011

Wordless Monday

Beautifulll scenery while watching him playing football yesterday :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 23, 2011

Short holiday or training?

Main purpose-training submarine at cherating on 16th till 18th aritu..but,being us..treat it as a holidayy gak.tak kira! :p
Seb bek ade fazy training skali..ade la peneman..hikk
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, September 23, 2011

California King Bed




me like this song bebeh!hee :)

Saturday, September 17, 2011

Makan-makan

Alhamdulillah...

Masak skettt utk jamu kawan2..wpon hanya mee kari n dadih yg smpt msk,tp rs berbaloi ble suma juadah abes.hee.. Owh,including nuget n sosej la..hikk..

Ntah sedap ntah tak kan..hikk..almaklumla,salu msk utk org sket je..ni msk utk rmai kan so men blasah je ahh..hehe..btw, no picta bebeh sbb terlupa ya amatt.hee

Still x lambat kot utk cakap,

Selamat hari raya,maaf zahir batin :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, September 16, 2011

Dadih

Done making this for tomorrow :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, September 10, 2011

should i?

was thinking to start doing on9 biz again.. should i??
da stop my on9 biz more than a year kot? stop sebab masa tu busy sesuaikan diri dgr timing keje suma tu..

but now, terasa seperti perlu buat aktiviti biz macam dulu je..seghonokkk tau! hehe.

tapi, patutkah saya??

any idea?

:)




Friday, April 15, 2011

Asset


picta: ihsan www.tumblr.com

We have decided and settle down to have our own asset instead of fulfilling our necessity.


Car is NOT an asset..its a necessity..Kereta bukanla satu kepentingan buat masa sekarang sebab baikla bersyukur dgn kereta yang ade..so sambung je la bayar kan..xyah nak menambah hutang :P so upgrading d car is not the best option for now..at least, not for now la kan?


So, we decided to have our own asset..a house..Some of you might think that buying a house bila baru bekerja tidak sampai setahun is too early..For us, it is not!cos harga rumah makin lama makin naik..mane nak cari rumah below rm200k kat kl/selangor ni..of cos u nak somewhere yang berdekatan dgn tempat kerja/town/rumah parents.

Although d hse we're planning to buy bukan la sebesar mane, cukupla..maybe pikir as long term investment la kot since rumah type ni xberapa sesuai untuk family house..tapi, xpe la kan daripada nak tunggu smpai cukup and lepas loan untuk rumah yang lagi selesa..hehe..


Mudah-mudahan urusan ni dipermudahkan and berjalan lancar..hehe..




p/s: So sape pasni nak cari bilik untuk disewa meh cari aku meh..hehe

Monday, February 21, 2011

Working Hours




yesterday ive been told n asked to start working normal hours starting today..but its just for 4weeks je..then rotate ngan org alarm shift group lain plak..but i asked my boss samada boleh ke tak i start selasa..hikhik..n he said yes!so today im working afternoon shift la..

at first dapat news tu macam hati berbelah bahagi la..sbb both ade pros n cons nye..so both can be either good or bad news to me..so i did list out some of the good n the bad news....

BADNEWS:
  • traffic jammmmm!! - as ive already moved to SK so pepagi n ptg harusla kena jammm trok kat simpang masuk/keluar SK tu!
  • wake up earlyyy - ok, subuh tu lain yer kawan2, ni kena tros bersiapp,alahaii~
  • xde gang! - yela, da bese shifft so kwn2 shift sama, masuk normal skejap ni mst lost sket kang..ahaha..ok ni xkukuh sgt since akn jmp org shift len yg mmg knl gak :P
GOODNEWS:
  • ade weekends! - working shift ni normally we dont have our weekends since off days xsemestinye weekend.
  • Dont have to stay up at night! -during night shift!cos normally i tak tidur, just take a nap dalam pukul 5lebey before subuh tu..huu~


memang mula2 macam rasa tak bes la sebab da biasa shift kn..then i told him pasal ni..guess what he said?


"Wow!thats a good news actually.then we hv d same weekends again!i like!"


hearing him saying this terus cam 'aah la!btol gak tu!" ok fine, mmg la sekejap je 4 minggu tu, so buatpe nak kecoh kan?but trust me, u'll feel d same if u're in my place..yela, not having weekends is sooooo blerghhhh kan!eventhough we still can go out if i keje morning or night shift, tp lain kot if xkeje langsung!hee~ktrg pon salu je jmp :P, tp stil lain la sbb kne rush if kje kn..lagipun, bukan sbb nak go out with him je, ngan sesape je la..my frens salu je ajak kua but terpaksa tolak sbb im working weekend tu..


So, i'm gonna take this news as a good news! lagipon 4 minggu je kan :P



p/s:workload akn bertambah la sbb tu kne msk normal skejap..hukk~

Saturday, February 5, 2011

I hate it if....



I think of something too deep..



Haihh~


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, January 29, 2011

3 Greatest Skin Myths Of All time!

The other day I went to watson..pilih2 brg,jmp satu small booklet ni.ambik la pe ag kn.leh baca2..

So,here's some good info I've found.hope this will gives benefit la kat korg kan.



There are 3 common skin myths that YOU should NOT believe.


1) "Chocolate and curry will give u breakouts"

NOT!the truth is,pimples are caused by clogged pores,not what u eat.If your skin reacts to certain foods,you might be allergic to them.


2)"The more often you wash your face,the fewer u'll get"

Truth: Washing your face to often remove your skin's protective oil barrier, and causes more breakouts.All you need is clease,tone, and moisturize twice a day.


3) "Don't wear makeup. it will clog your pores"

Truth: A lot of cosmetics and non-achegenic and non-comedogenic. Some powders and concealers even contains benzoyl peroxide and salicylic acid,which help fight acne!



Ok, suma 3 point ni I pon xtau la kesahihan nye since I bkn nye pakar cosmetic!just for your info..kot la membantu kan..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, January 27, 2011

Most popular ques!

Last time when I'm still studying most popular question is 'lagi brapa lama abes blaja?'...I bet u guys pon mesti kena tanya benda sama gak gak?

N now,bila da graduate ni, ape pulak soalan yang bertubi2 kena tanya eh?haha. as for me,most popular questions being asked is....


'Ko bila nak kawen?'


Oh come on!stress pulak kan dok kena tanya soklan sama je.haha.tambah plak kawan2 sebaya berderet2 kawen,tunang,n even da branak!omg!

Ni boleh kira peer pressure ni!hahaha..of cos ai xnak terkena peer pressure sebegini..so korang jgn bg aku terjebak dengan pressure cmni yg xpatut ni ok!haha~

Ok,meh nk jwb persoalan korg yg dok tny tu..

Of cos we both ade planning..cepat or lambat tu idok la teman tau kan!suma keja DIA..so kte leh merancang kn..yg pntg,ofcos kne sedia financially.kne la independent benda camni.xkan la nak harap family lak sponsor.mmg tak la kn.hikhik

Pasni,pada kawan2 yg da kawen tu,soalan yang akan sering di tanya mesti la.....


"Ko da 'berisi' ke belum?"


Haha..those kind of questions never ending kan..so jgn lak korang pressure bila ditanya sebegitu..hikhik


Tapi,those yg menanya tu kena berpada2 gak tau.jgn la ko da tau die baru je break ke or pape je la,then ko g kepochi tny bila nak kawen lak.tu mmg mntak penampo tu.haha..



*congrats to all my frens yg baru pas bertunang/kawen n also yg akan lgsg dkt2 ni!hee~

*my childhood fren just gave birth to a baby boy!congrats ela!wee~


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, January 17, 2011

Anything I'm not

Gimme a break,a liltle escape
I am so tired of being me
I wanna be free,I wanna be new and different
Anythin I'm not,I'm not


I will never be,I will never be you,no
I will always be,I will always be me,that I know
But oh,eventhough I'm happy being me
I want to get away from all this harsh reality,oh


Source:lenka-anything I'm not


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, January 15, 2011

Life

A fren of mind once told me this:
"Ko ni xde life langsung!"

And I said:
"Memang pun aku xde life sekarang!huu"

Blame my working hour! :(
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, January 1, 2011

happy new year & E-day

happy new year everyone!
jom buat azam baru sempena masukknye thn baru ni!
:)


how did u guys celebrate your new year?me?nothing much..didnt celebrate to be exact..hee~cos we're excited for another thing!why 'we'?cos i spend the new year eve with my ex-dormmate at dido's house..we're excited for dido's engagement day which is on the 1st jan 2011..so ktrg xcelebrate new year, instead,ktrg celebrate engagement day dido esknye..so that night we're just helping out sikit-sikit the preparation here and there..teeheee...Dido is my 2nd dormmate yang bertunang after nora!so of cos we all akan excited kan!!


so dido n iqmal,
CONGRATULATION on your engagement day!
semoga tali pertunangan korang berkekalan dan cepat2 naik pelamin ok!
:)


pic credit to: intai-intai production







congrats to u both!

lastly,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


harusla tuan empunya blog nak enterprem!haha



p/s: sedey sbb puforians xcukup korum!nxt time harus gather complete ok!