Sunday, November 28, 2010

random judgement

salam

its already 4am masa type ni!u guys sure wondering what am i doing still awake kan?hikhik..im on my 2nd night shift today..so theres another 4hour before my shift ends! cant wait nak balik tdo!it will be my OFF and REST day after i finished my shift 8am kang, so abes keje ni teros balik s.alam la..then krohhhh krohhh krohhh!hee~


In case if you're wondering, normally i dont sleep during my night shift..simply bcos i find it more uncomfortable to shleep on the chair..so i end up awake the whole night..if not, i will just take a short nap before subuh prayer..so i'll normally take my nap from 530am-6 am then pray then masuk opis balik..hikhik...


So, tonight im in my jiwang mode..haha..ni salahkan lagu yang dok shuffle kat player ni stok lagu jiwang indon!ahahahha..pdhal diri sendiri yang en-queuestok lagu gitu! i love love listening to those kind of musics..ikut mood la kan,bknnye lagu gitu je!..hee~

..............................................................................................


tadi kua dinner ngan my colleague then kua cite pasal 'judgemental'. So terasa nak bercakap pasal benda ni..hee~


definition of judgemental according to http://www.thefreedictionary.com :

1. Of, relating to, or dependent on judgment: a judgmental error.
2. Inclined to make judgments, especially moral or personal ones: a marriage counselor who tries not to be judgmental.


but what i'm gonna stressed out here is based on the definition number 2..Ppl tend to deny that they're not judgemental..How true is that?


i believe everyone ada sikap judgemental tu..Even, those counselors that should not have this kind of attitude will end up being judgemental towards others sometimes. We're just human being after all.


What i'm saying here is, it is normal to have that attitude.BUT of cos with limit! If you dont know anything regarding something or someone, so xpayah la nak judge orang ye dok?hee~ i'm not saying i xde sikap tu..of cos i ade gak..i bukannye perfecttt..


In conclusion, know your own limit!
:)




p/s: entry kosong dan merepek..salahkan mood yang tgh rindu ni!hahah~


Thursday, November 25, 2010



Tuesday, November 23, 2010

double choc chips muffin

i loveee baking but skang da malas nak main bake2 ni..sebab saya bukanla pro pon..ahhahha..just for fun jerk!


so the other day my family n i nak g holiday so my bro-in-law suh bake la cake..tapi being me yang pemalas, i said, i'll make double choc chips muffin je ah!sebab aritu jumpa satu recipe ni yang sangatttt mudah n cepat kat tenet!hikhik..so this is my 2nd time baking double choc chips muffin using this recipe..lagipon senang nak bawak and senang untuk dimakan...


nah i hidangkan kat u'oll gambar muffin yang nampak macam xseberapa..hahahahha..sorry la yer, this was taken using my fon camera jer! tapi, dont judge a book by its cover okey?hee~



mix mix mix all d ingredient~


spoon the mixture into muffin cases and sprinkle choc chips on top and bake la~



tadaaaa!~



p/s: sape nak recipe mudah ni mail me ya~hee~

Friday, November 19, 2010

perasan =p


picture: tumblr.com


one day during karaoke session, this one girl recorded some of the songs that the other person sang..later in the car,on their way back this girl pasang la satu drp yg lagu die record tu..then...


him: eh,suara sape tu?JAMAL eh? *confidently*
(mind you, lagu yg tgh play tu lagu kekasih awal dan akhir by jamal)

her:hahahahahah..pasan gilerrrrr!!!!xyah la nk puji dri sndri kn!

him:eh, btol la mcm jamal ah! ritu g karok ngan blablabla pon derg kata sora sy mcm jamal.

her:...................



mmg sepanjang masa tu that girl gelakkan je kat that guy tau..eventhough deep in her heart die tau akan kemampuan suara that guy and die mmg ske dgr die tu nyanyi..tp reaction that guy yg sgt confident tu mmg jadi bahan la kan :P

Thursday, November 18, 2010

SALAM AIDILADHA

salam aidil adha untuk semua...
how's your celebration?meriah tak?hikhik..mine?blerghhh~


macam mana pulak dengan korban u'ollz?i x join la korban this year..insya-Allah next year leh join dah..hee..tapi, maksud sebenar korban tu very subjective kan?it can be in the form of energy,money,time etc.


As for me, korban saya tahun ni adalah untuk bekerja pada hari raya aidiladha tahun ini..Suppose my shift keje petang(3pm-10pm), so thats why i didnt apply for leave cos normally petang pon memang xbuat pape sangat.tapi sebab xcukup staff, i kne keje 12hours which starts in the morning.mind you, my working hours is different as we have 3cycles in 24hours.so our AVERAGE working hours is 8hours. So on hari raya tu i keje from 8am to 8pm!!Luckily Mai pon keje gak..muahahha..


So pagi tu mama pon bungkuskan la makanan untuk dibawa ke opis..bungkus for 3orang (saya,mai n him). oh, si dia tak bekerja yer.tapi die xbalik hometown so saya bagi la makanan kat dia..sian die sorang2..hikhik..Mai plak bwk spaghetti..wah wah, buat potluck plak kat opis..tp potluck 2org je!jadi la kan?smpai ke mlm full perot!

menu:nasi impit,kuah lodeh,kuah kacang,rendang ayam +spaghetti


overall, raya saya biasa2 aje since kne msk opis kan..tapi xde la trok sgt pon..hee~



p/s:no picta for this post k!igtkan mai snap our foodss sbb die da pgg my fon camera..rupanye takk T__T..

Wednesday, November 3, 2010

PMS Attack!

Premenstrual syndrome (PMS) (also called PMT or premenstrual tension) is a collection of physical, psychological, and emotional symptoms related to a woman's menstrual cycle-wiki


PMS..tell me perempuan mane yang xde sindrom ni?nak gak tau tips2 mereka2 yang xde sindrom ni mcmane la mereka boleh xde sindrom ni..wuwuwu..bcos sometimes, syndrome ni xelok n xbest..huhu..it is gud if you know how to control it but if u can't, ms tu la problem datang..hikhik


ade banyak symptoms berkaitan PMS ni..Antaranya yg tertulis dlm wiki ni --->

irritability, tension, and dysphoria (unhappiness).[1] Common emotional and non-specific symptoms include stress, anxiety, difficulty in falling asleep (insomnia), headache, fatigue, mood swings, increased emotional sensitivity, and changes in libido.


oh, in my case, i biasanye akan rasa mood swings and increased emotional sensitivity..i usually senyap je so that my surroundings tak kena tempias my pms tu..hikhik..sbb takot la if i terover sensitip ke pe kan..susah la kan..kang org yang xtau tu leh salah paham plak..so i prefer senyap n simpan dalam hati..hikhik..sbb tu time pms salu rasa down n tetibe rasa nak menanges..hukhuk..menanges yg kadang2 tu xde reason pon!haha..korang penah x rasa gitu?


dgn si dia pulak, die salu la terkena tempias pms i ni..hikhik..tp die normally tau la np i tetbe jd cmtu..hikhik..nasib baik paham.tapi betta la die yg kena tempias tu daripada orang lain macam kawan2 kan.. sebab i think dia lagi memahami n patut lebih mengetahui kita masa tu compared to kawan2..sebab pada i, kte kena la jugak tunjuk our other side yg xbes tu kat dia..xkan la nk hipokrit tunjuk yang baek2 je kan?hikhik...xkan la nk control2 effect pms tu dpn dia..tup2 lepas korang da kawen baru nak tunjuk, memag berangen la kan laki korg sebab b4 ni korg xpnh tnjuk perangai ms pms tu kn..hikhik...tu in my opinion ok...lain orang,len pendapat nye ok?


so, korang pulak, macam mana korang handle pms korang eyh?hehe~


Tuesday, November 2, 2010

nota cinta

have u guys heard or watch this one video from coffeemate called NOTA CINTA? mcm tvc la tp version pnjg la n ade jalan cerita..i think video ni da lama..not so sure..i terjumpa n tertgk video ni pon masa induction prgrm tm kat tepeng dulu..tu pon actually bkn i la yg jmp..my fren sorg ni la..ktrg dok bosan2 then die godek2 tenet..skali ktrg tertgk yg episode 1..skali suka plak sebab shweetttttt sgt..hikhik..so layan la tgk smpai abes...ade 3 episode ye kawan2...korang pon tengok la..sbb shweeeeettt sgt..hikhik..



ni teaser tuk korang..baru 1st episode oke..episode len u click link bwh nun k..hee~

video
source: youtube

click bawah ni for other videos :)

EPISODE 2

EPISODE 3