Thursday, September 23, 2010

TIPS 1: FORMULA MILK for BABIESS

ok ok..i know, im not the right person giving u d tips regarding this matter since im not married yet n of cos blom ade anak kn..but still nak gak bgtau..hikhik..tapii, i ade banyak experience babysit babiess tau! i dr skola dlu salu babysit anak2 sedara n my own anak2 buah tau!hikhik~


ok, tips ni for those mummies out there yang baru dapat baby k..Some of you might think reducing the quantity of milk for your baby is d way for saving the milk kn..ni for those yang konon nak berjimat la kan..and some might think kalo kuantiti susu tepung tu banyak boleh menyebabkan baby tu akan buang air besa pon keras..so dgn pandai2 g kurangkan kuantiti susu tu untuk bagi baby tu buang senang kn..


no no no..ini tidak bolah yer mummies sekalian..this is not good for your baby's health and growth..sangat sangat tidak sehat tau! it will effect to your baby's growth tau! why? because, once u reduce the milk, secara tak langsung juga akan mengurangkan zat2 yang baby anda perlukan tuk tumbesaran tau! oke, ini serius k..of cos u'oll nak tengok anak2 u'oll membesar dgn sehat kn..hee~so, sila ikut sukatan yang sebenarnye ok..hee~

untuk mengakhiri entry ni, meh saye selitkan untuk tatapan kalian makhluk2 comey bawah ni
.
.
.
.
.
.


mohammad danish harraz


nur alya syamimi


putri amna nafeesa


mereka-mereka ni la anak2 buah saya yang saya penah babysit..hikhik..kiut kan? :P



p/s:so pls don't take this for granted yea..hee~

Friday, September 17, 2010

Fav tv series!

salam..
arini kita cakap pasal tv series eyh..hehe..korang mesti ade faveret tv series yg korang follow kn..saya pon ade tau..dulu xfollow sgt series2 ni...tapi meh kita grupkan kategori2 nye kn...


1st group yang bila macam bkk tv then 'eh, cte ni!nak tengok nak tengok'..maksudnye ape?maksudnye tu menggemari cita tu tapi xfollow..if ade, baru tengok..contoh2 series yang jatuh dalam kelompok ni macam CSI, numbers, house, the oc, etc..bnyk oh msk dlm kelompok ni..


2nd group plak..yang jenis suka tengok bila da complete or atleast half daripada total episod tu da ada..kiranye suka tgk marathon la cte2 gini..cite yang msk dlm kelompok ni macam grey's anatomy, 90210, n etc.kalau dulu tu suka tgk cite ni kalo tgh cuti sem..masyukkk oh tgk sbb tgh bosan2 xde benda nak buat kn..hikhik..

3rd group plak, yang betul2 minat..rasanya cerita yang msk dlm kelompok ni, setakat yang saya leh pikir skang ni la kan...ade 2 je..first, ONE TREE HILL!mula2 xfollow pon cite ni..masa tu da season 3 ke 4 baru start minat sbb one of my fren back then suka tgk cita ni..sekali terminat gak..bayangkan la ms start minat tu da bnyk season lps..apalagi, dload suma previous seasons tu..movie marathon trus!da la kemaruk tengok cita ni ms nak dekat exam ok!gila kn?haha.. second, THE VAMPIRE DIARIES..yang ni pon kes sama..lmbat minat..mula2 tu tau je cita ni baru kua..tp xde minat ag nak tgk..skali lps abes blaja ritu dok umah xde btpe, dload cte ni ah pe ag..mmg suka ah..hehe..tp ms tu cita ni baru 1st season..so xde la lmbt sgt..hikhik..

n now
.
.
.
.

both cita ni da kua season baru!!!!hooyeahhhh!~i like..OTH da msk season 8 and vampire diaries baru masuk season 2..hikhik..i like i like..







ape bestnye cte ni???

kalo OTH, i love it sbb cerita ni actually banyak mengajar sy ttg our life, love, friendship n mcm2 ag..mcm story line dia yg reality kat kita la..so i think impact die besa la kat hati kte kn..bila scene sedey tu, mmg betul2 terasa la sedey nye tu..hukhuk..

vampire diaries lak xtau apsal suka..tp suka la..haha..leh x ckp gitu?:P


oh btw, ni baru yang english tv series ohh..
belom masok yang korea jepun ag..hahah..tp korea jepon xde season2..just one season.. layan gak oh..hehe.. tp bnyk sgt tuk di listkan kalo dua tu..so i list kn only for english series okie?:P



korang plak, ape fav tv series korang?hehe...





p/s: ni baru sebahagian..bnyk gak lg series len..tp mostly masok dalam ketegori pertama n kedua..hahah

Tuesday, September 14, 2010

Mataku Cantik contest!

saya ni mmg la rabun kan sejak umor 12 ke 11 tahon lagi..n sejak umor 14tahun telah berjinak-jinak memakai kanta sentuh..pe benda plak la tu kan..contact lense la!hee~tapi masa tu muda lagi kan so pakai yang jernih je..xde nye pakai color2 giteww..masa tu pon xsuka pakai yang kaler2 sbb pikir macam nampak mata terbeliak kan..hikhik..start pakai kaler2 pon masa kakak kawen..masa tu kitorang 3beradik pompuan ni masing2 pakai kaler lain2..hikhik..lepas tu tersuka plak pakai..tp pkai time certain occasion jer sebab masa tu mana la ade orang jual on9 ag lens ni kan..beli kat kedai cermin mata je..so mcm membazir je la beli mahal2 kan..


tapi sekarang tidak lagi sebab lens kaler pon da sama harga dgn lens jernih..so mmg tak lepaskan peluang la kan..1st time dulu beli kat blogshop len tp blogshop tu da ttp plus service tak bes sgt..


next nye beli kat blogshop ni n now stick to this blogshop je kalo nak beli lens! servis mmg best sbb laju je kan!mmg puas ati la! hee~ni baru beli lens baru n tetbe terasa nak join contest yang owner nye buat..hikhik... so jgn muntah lak tgk gambar saya syok sndri yer..ni pon terpaksa crop gambr yg supposedly berdua with my fren sbb rule nye kena tempek gambar sorg! hikhik..maafkan kegedix-an ku oke?hikhik
.
.
.
.
.
.
.



dalam gmbar ni saya pakai angel grey!
cantik kaler die sbb mcm natural..xde la nmpak pelik ble pakai..hikhik..
i ade gak kaler angel blue!cantik gak!hee~


korang2 pon boleh join taw contest ni!
bagaimanakah cara nye??
ni step nye....


  1. Be geolenstherapy follower.
  2. Sila link kan kami di blog anda www.geolenstherapy.blogspot.com
  3. Write about this contest in your post entry. Attached gambar yang tercantik apabila memakai contact lens dari kami TAK KESAH BELI DARI MANA. (gambar individu SAHAJA)
  4. Put this Mataku Cantik banner in ur side bar.
  5. After joining, leave ur name, email & ur entry link at this comment box.
  6. Wait till we hit your blog


p/s: its my 1st time join contest2 cenggini..just for funn ok..mne tau ade rezeki kn..hee~

Sunday, September 12, 2010

selamat hari raya!~

eventough da hari ke-4 raya..but still xlambat nk wish u'ollss...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN



as u'ollss know, kan this year i beraya sorg..hikhik..sbb mama papa ku beraya dgn abgku n kak iparku di arab nun..sekali umrah...so rayaku sedikit hambar tahun ini..but its oke..its for their own gud kn..bukan selalu ade peluang ni kn..so raya ni sy stay umah kakak ku..tp xikot die g beraya uma famly husband nye..so aktiviti 1st n 2nd raya hny la di umah nonton tb!sadis kan..tp xpe..xkesah pon sbb mlm 2nd raya kua ngan rad n sha beraya..tp sadly xde picta plak kn..aihhh~


3rd raya, kakak ku sorg ag dtg..br blk dr kmpg husband die gak..so barula saya beraya!haha..g umah pkck n mkck je..3ketul umah je pon..tp still balik da lmbat gak..da la ktrg masing2 keje arini!hehe..tu yg saya msk opis ngantok hence explains y im writtin this!hahha~


oh..anotha thing..baju raya ku xsiap!seb bek xberaya sgt..so xkesah sgt..actually tu baju tok convo yg da berzaman tu plus sekali baju raya..but xsiap2 ag..tensi x tensi korang dengar?huhu..luckily b4 tu mmg da anta bbrp pcs baju kurung..so belasah je la kan..janji ade baju!~hehe...


so lastly, empunya blog nak gak tempek gmbr sekepg dua..
nahhhhh....








lastly...





p/s:yay!mama blk ahd ni!hee~

p/s: chuppa-chup akn mula beroperasi tak lama lagi!yay! sape nak beli carpet meh pm sy~hee~

Friday, September 3, 2010

Berbuka with PUFOrianssss

ok..suppose entry ni b4 entry birthday tu..tp lupa plak..hehe..

event ni berbuka with my ex dormmates back in samura dlu..tp my batch je la..tu pon xcukup org..huhu..Jlo, Munchy, n Bebe xde plak kn..sob sob..xpe, next time kay baybey~hee~

Iftar kali ni derg nk try Flaming..when i call yg sunway ari rabu nak booking, skali penuh da...kul 9 above je ade..so trus call yg branch baru kat setapak..n yay!ade tmpt ag!hee..so ke flaming la kite yer~

friday tu saya keje pagi..so kul 3 da blk..terus siap2 then g ktm serdang pick up izana..then trus g setapak..jammmm sgt kat ampang tu..seb bek kua awl..then g amik dido plak kat lrt wangsamaju..then jmp nora tepi jln n die follow dr blakang g destinasi tujuan-->Flaming..

ok ade cerita lawak disini..at 1st ms jmpt izana dlm ati da gelak sbb fesyen tudung sama!skali ms nmpk dido dr lua nk msk kete tu da gelak da ngan izana..skali nmpk plak nora kat kete die..trus gelak gile2 sbb ktrg suma sepesyennnnn weh!lawak ok..seb bek dalila xpkai inner syria tu gak..kalo x mmg sedondon abes la..hikhik~


sepesen kn tudung kami?hikhik~

ok, back to the story....

smpai je sna trus amik mknan..tros amik bnyk2 sbb meje ktrg kat kdai sbela n the buffet table plak kat kdai sbela..so bg elakkn kesusahan dikemudian masa, amik je trus..sbb ramaiiii sgt org ok..jamm plak dlm kedai kat buffet table tu..hikhik..


sebahagian je ni nmpk :P


dalila plak xsampai ag ms ni..da berbuka pon die xsmpai ag..ktrg pon berbuka dlu..masing2 senyap ok time ni..saye ngan dido je potpetpotpet cakap..until dido tego baru la derg ni ckp..haha..lapa yer kak? :P then bila sy n dido khusuk mkn, derg plak potpet..hahah..xlama lps tu dalila plak smpai..lama la gak smpai ktrg da kenyang da pon time tu:P dalila makan sikit je sbb sebok berborak ngan ktrg kn dalila kn? :P

balik tu singgah umah sewa dido sbb die ttgl brg die..so pe ag, bergambar la kita kn selagi boleh :P da tau ktne da umah sewa die..hee..so pasni aku merempat uma ko ok dido?hehe..then masing2 pon balik teruskan perjalanan sbb da lewat sgt ms tu..hehe..



it wus nice meetg with these beautifulll ladiesss..sme da besa2..suma da matang2 especially izana!die la mcm adik ktrg dlu..now suma pon da besa..hee~msg2 da keje except dalila..sape suh amik medic :P kan lama blaja..hehe..kiddin dalila:P jgn mara..hehe..






hopefully pasni leh gather blk kan kan..especially yg xde tu..sila la ade plak kn..hee~
had fun ngan korg!mwahxz~sayanggg korang~