Thursday, July 25, 2013

Amanah Allah ;)

Ye,alhamdulillah da selamat melahirkan our baby aritu, 15 May 2013 1052am secara normal dan diberi nama Imran Hussain bin Jarir Fadhullah ;)

Alhamdulillah,dipermudahkan masa bersalin aritu..syukur ya tuhan..
Alhamdulillah gak baby lahir sihat n tak kena jaundice.maybe gak berkat hubby paksa minum susu kambing masa mengandung..hihi

Last cekup ms w39 tu doc da ckp kalo x ada tanda ag nk induce ms w40 or w 41..masa tu mmg fikir sgt taknak kena induce.kebetulan mmg doc da bg mc seminggu tu so hari2 la tawaf ruma,turun naik tangga, squatting, n ajk hubby g jln2 je supaya bkk jalan cpt.haha.also,ari2 rub perut ckp ngn baby pujuk suh kua sbb mama tak nak kena induce.hihi. And alhamdulillah,sehari sebelum nxt checkup which also sepatutnya tarikh EDD,da start rs contraction tgh2 pagi buta tu.. G spital lps subuh dlm 7am.kul 1052am da selamat da..

Pejam celik da 2bln lebey da our lil hero. Sekejap je masa jalan..tup tup da kena msk ofis balik.wuwuw..hubby suh amik unpaid leave je,but i refused..sbb dengar ura2 den dapat tukar normal hours, so nk securekan posting tu kena la msk keje.tp until now tak tau lagi cmne.so saddddd..tp bos da bg hint.but xnk berharap sbb tkt kecewa..huu.





Tuesday, April 30, 2013

Percaya pada Rezeki

Dulu mr hubby selalu ajar sentiasa percaya kepada rezeki dari-Nya..

Also,dia ajar untuk tidak menidakkan rezeki yg orang lain dpt :)

Saya pegang and pecaya kat kata2 tu..

Dulu memula masa plan kawen last year,risau if simpanan tak cukup ke ape,hubby suruh relaks je n cakap akan ada je rezeki ms tu..n alhamdulillah,memang dipermudahkan segala urusan n murah rezeki masa tu..alhamdulillah :)

Now, dimurahkan rezeki..kami anggap ni rezeki baby :) alhamdulillah ya tuhan..

*counting days,neves!hihi*

Published with Blogger-droid v2.0.8

Thursday, April 18, 2013

Syukur :)

Alhamdulillah.thank you god kerna kurniakan aku suami yg sgt sgt memahami :)

Week 36 n me no longer larat masak..hubby pun mmg tak bagi masak da.hihi.but today dia sgt sweet^^

Cakap x larat nak kua makan,die kua sorang g tapau..after makan den nk angkat g basuh pinggan,die xbagi suh duduk je..nak g tambah air pon die ckp bia dia buat..

Then den nk g cuci toilet,dia lagi la xbagi cakap bia dia buat..hihi

Terima kasih ya tuhanku kerna kurniakan suami yang amat memahami :)

Time da sarat camni,all these small lil thing ni mmg sgt terkesan di hati seorang isteri walaupun before ni salu je dia buat cmtu n tolong hal rumah..just time2 skang bila di layan sebegini jadi extra syukur sgt2 ;)

Alhamdulillah!

Thank you so much yang! ilebiuu ;)


*ni padahnya tgk vid jiwang,tetibe hati ni pn jadi sensitif touching2.kihkih*

Published with Blogger-droid v2.0.8

Friday, February 15, 2013

Bump :)

Ramai yg terkejut bila tau den da preggie nk dkt 7bln.hihi..dah 27weeks da :) mayb bcos kami memang tak kecohkan berita gumbira ni..we prefer that way ;)..yg tanya kami jwb jujur je la..so yg jmp ktrg je yg tau.hihi

So rmai tau pn sebab gambar yg da menampakkan my baby bump plusss lelemakk!hikkk..
I'm enjoying this feeling :) trying to capture and remember all d feelings..yela, ttbe ade movement kt dlm perut kn..hikhik..xleh describe perasaan tu..tp bila rasa gerak2 n nampak perut beralun2 tu sure den snyummm je..hikk..

Alhamdulillah,my first trimester dulu not that bad..ade la muntah2 but just a normal sickness..everyday morning n night..tp alhamdulillah xde alahan dgn bau ke makanan ke pape je..just normal mual2 n muntah2..alhamdulillah :)

Now dah 27 weeks,i pray that our lil one in gud health..tu yg paling penting ;) n ofcos den pn in gud health la kn..

Doakan kami yer ;)


Published with Blogger-droid v2.0.8

Tuesday, October 2, 2012

We believe..

There's still hope..
:) Hopefully ditetapkan rezeki kami ni :)

Published with Blogger-droid v2.0.8